رفلکس های نخاعی spinal

رفلکس های سطح Spinal


رفلکسهای این سطح پس از ضایعه نورون محرکه فوقانی ظاهر می شوند و این به دلیل فقدان یکپارچگی با مراکز بالاتر است.برخی از مثالهای اغراق آمیز از رفلکسهای نخاعی؛ افزایش فعالیت رفلکس تاندون عمقی، علامت بابنسکی، رفلکس Flexor withdrawal ،crossed extension و Grasp reflex است.در این جا به سه نمونه از این رفلکس ها اشاره می کنیم:


Crossed extension reflex


این رفلکس موجب افزایش تون اکستانسوری در یک پا و تون فلکسوری در پای دیگر می شود.بنابراین اگر فرد همی پلژی که تحت تاثیر این رفلکس است؛ برای راه رفتن پای سالمش را خم کند،یک تون اکستانسوری شدید در پای مبتلا به وجود می آید که در حرکت اختلال ایجاد می کند.

با یک الگوی مشابه اگر مراجع پای سالم را بلند کند(یعنی هیپ خم شود) میتواند پل بزند اما اگر یک الگوی اکستانسیون کلی در پای سالم اتفاق بیفتد؛ او نمیتواند حالت پل زدن را حفظ کند.


Flexor withdrawal


فردی که این رفلکس را دارد به هنگامی که کف پایش لمس می شود(حرکت جارویی از سمت پاشنه پا به پنجه) یک الگوی کلی فلکسیون هیپ و زانو و مچ پا را نشان میدهد.این رفلکس به طور واضحی در الگوهای gait و جابه جایی اختلال ایجاد میکند.


Grasp reflex


فردی که این رفلکس را دارد قادر به رها کردن اشیایی که در دستش قرار دارد نمی باشد؛ حتی اگر فرد به طور اکتیو قادر به باز کردن انگشتانش باشد.این رفلکس به ندرت به تنهایی اتفاق می افتد.

همچنین بخوانید...

09 آذر 1403 مجله کاردرمانی ضایعه نخاعی آسیب نخاعی رفلکس نخاعی تاخیر حرکتی سی پی فلج مغزی گفتاردرمانی مشهد کاردرمانی مشهد

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...
دسته‌بندی
عضویت خبرنامه
عضو خبرنامه ماهانه وب‌سایت شوید و تازه‌ترین نوشته‌ها را در پست الکترونیک خود دریافت کنید.
آدرس پست الکترونیک خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...
بایگانی نوشته‌ها